SZUKAJ
Zakupy
0

Cydr Dzik w naturalnym teście na dziko

Wakacje już za nami, ale pogoda nadal raz rozpieszcza, co tylko sprzyja testowaniu w plenerze. A skoro weekend to można rozejrzeć się za w pełni naturalnym napojem alkoholowym. Myślicie, że to niemożliwe… nic bardziej mylnego…

Cydr Dzik w naturalnym teście na dziko

Wakacje już za nami, ale pogoda nadal raz rozpieszcza, co tylko sprzyja testowaniu w plenerze. A skoro weekend to można rozejrzeć się za w pełni naturalnym napojem alkoholowym. Myślicie, że to niemożliwe… nic bardziej mylnego. Poszukiwania zakończyły się sukcesem zatem można przystąpić do testu, w formie degustacji i krótkiej recenzji o tym, ile w cydrowym dziku, dzika i dlaczego powinniśmy sięgać po polskie naturalne trunki. Z naszym testem przypominamy Wam również o akcji #jedzjabłka i #pijcydr. Problem polskich sadowników nadal jest nam bliski, sporo sadów może zostać wykarczowanych z powodu nieopłacalnych zbiorów naszych przepysznych jabłek. Pamiętajcie, że cydr to bardzo orzeźwiający napój alkoholowy, po który również dobrze jeść sięgnąć gdy jesień już zawita do nas na dobre.

K

ilka słów od producenta

Cydr Dzik (4,5% alk) produkowany jest wyłącznie z polskich jabłek. Cały proces produkcji od przyjęcia jabłka, przez tłoczenie, fermentację, leżakowanie, rozlew jest pod stałą kontrolą jakościową, co oczywiście wpływa na wyjątkowość samego Dzika. Dzik charakteryzuje się świeżym, lekko słodkawym, a zarazem bardzo orzeźwiającym smakiem. Jest idealny na każdą okazję i każdą porę roku.

Dzik Polski Cydr jak to na dobrego dzika przystało został również odznaczony certyfikatem „Doceń Polskie”. Program „Doceń Polskie” realizowany jest już od 2011 roku i ma na celu wspieranie rodzimych produktów najwyższej jakości. Certyfikaty mogą otrzymywać jedynie wyroby posiadające polski akcent, a więc produkowane na terenie naszej kraju. Warto podkreślić, że nie wszystkie produkty biorące udział w audycie zostają nagrodzone. Specjalne godło promocyjne otrzymują tylko te, które charakteryzują się ceną adekwatną do jakości oraz wyjątkowym smakiem. Takie cechy można przypisać Dzikowi – cydrowi produkowanemu w Koninie, rozlewanemu w najmodniejszych warszawskich lokalach, a już wkrótce sprzedawanemu w butelkach w wybranych sklepach na terenie całego kraju. Na dowód tych słów producent podarował nam kilka dzikich butelek.

Butelkowy Dzik już niebawem będzie dostępny we wszystkich lokalach, gdzie dotychczas był jedynie rozlewany prosto z beczki, tak aby zagwarantować klientom różnorodną formę podania, wedle uznania. Cydr w butelkach o pojemności 0,33l kierowany jest do kanału HoReCa, jednak będzie również do kupienia w wybranych sklepach z ekologiczną żywnością oraz niektórych sklepach alkoholowych, gdzie można nabyć alkohole niszowe z wyższej półki.

Dlaczego Dzik?

Cydr Dziki jest :
1. w pełni naturalnym napojem alkoholowym (alk. 4,5% obj.)
2. produkowany wyłącznie z polskich jabłek
3. produktem bezglutenowym
4. cydrem dostępnym w najlepszych lokalach
5. orzeźwiający i najlepiej smakuje schłodzony
6. podawany prosto z beczki oraz buteleczki 330ml.

Jeśli mieszkacie w stolicy, sprawdźcie jak wygląda cydrowa mapa miasta i gdzie i już dziś możecie wybrać się na degustację jedynego tak dzikiego cydru w Polsce.

R

ecenzja

Do testowania cydru przystąpiliśmy w sobotnie popołudnie. Łaskawa pogoda jak na październikowy weekend pozwoliła przeprowadzić degustację w naturalnych warunkach. Duży plus dla producenta należy się za ciekawą szatę graficzną samej etykiety, która nie tylko kolorami, ale i hasłami zachęca do skosztowania Cydru Dzik. Dzika strona jabłka zamknięta w 330 mln schłodzonego napoju. Pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne. To nie pierwszy cydr, który mieliśmy okazję przetestować z tym sezonie. Akacja #jedzjabłka przyczyniła się do tego, że jabłkowy napój alkoholowy zagościł w sklepowych pułkach na dobre poszerzając grono swoich fanów.

Tak testowanie Dzika wyglądało u nas…

Z Dzikiem przez Las Kabacki…

„Cydr jest bardzo delikatny. Nie czuć posmaku chemii ani żadnych siarczanów.W ciepły dzień można wypić więcej niż jedną butelkę bez obaw o słodki posmak. Czuć jabłka, smak owoców –w porównaniu z innymi produktami dostępnymi na rynku ten bardziej przypomina cydr brytyjski…”

„Naturalny i orzeźwiający, ciężko uwierzyć, że ten napój ma praktycznie tyle samo alkoholu, co niejedne piwo. Aż ma się ochotę na kolejną butelkę …”

Relaks z Dzikiem…

„Alkoholowo zdrowo, i bezglutenowo. Można, można …”

Orzeźwienie
Świeżość
Delikaty smak
Słodka nuta

Podsumowując nasz weekendowy test Cydr Dziki dostaje od nas dziko wysoką ocenę. Jak na napój alkoholowy ma wyjątkowo naturalny smak, nie wyczujemy w nim żadnej chemii, co go wyróżnia na tle konkurencji. Jeśli zależy nam na przyjemnych doznaniach smakowych i dodatkowym orzeźwieniu śmiało możemy po niego sięgnąć nie tylko w upalny dzień. Idealny na wypad w plener i kameralny wieczór przy książce. Z Dzikiem poznajcie Warszawę. My pewnie jeszcze nie raz odwiedzimy miejsca gdzie jest rozlewany. Zachęcamy Was do odwiedzenia strony producenta, a przede wszystkim do spróbowania jak smakuje Dzik.
http://www.dzikicydr.pl/cydr-dzik

Podziel się:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

Napisane przez: Marlena