SZUKAJ

 

Kulinaria
0

Siedem sposobów wzmocnienia układu odpornościowego

Pewne rodzaje pokarmów dają potężny impuls naszemu układowi odpornościowemu – są jego sojusznikami nie tyko w zwalczaniu przeziębień i grypy, lecz w walce z nowotworami. Stosowanie odpowiedniej diety to dla naszego organizmu większe szanse na zdrowie…

Siedem sposobów wzmocnienia układu odpornościowego

Pewne rodzaje pokarmów dają potężny impuls naszemu układowi odpornościowemu – są jego sojusznikami nie tyko w zwalczaniu przeziębień i grypy, lecz w walce z nowotworami. Stosowanie odpowiedniej diety to dla naszego organizmu większe szanse na zdrowie. Poniżej przedstawiamy Wam siedem prostych sposobów, które pomogą Wam wzmocnić Wasz układ odpornościowy.

1. Nektar – zmiksować czerwoną paprykę, marchew, sok z cytryny i szczyptę pieprzu.
2. Sos owocowy – rozgnieść świeże albo mrożone maliny lub inne tego typu owoce.
3. Z czerwonej i zielonej papryki, pomidorów oraz drobno pokrojonych chili i czosnku sporządzić pikantny sos salsa, świetny do mięsa lub ryb z rusztu.
4. Zamiast sałaty kłaść na kanapki rukiew wodną.
5. Koktajl mleczno – owocowy – utrzeć truskawki lub maliny z porcją jogurtu z jednego opakowania z odrobiną mleka.
6. Słodkie ziemniaki (baty) świetnie smakują upieczone; zawierają dużo beta –karotenu i witaminy E.
7. Suszone morele to prawdziwy magazyn beta – karotenu.

Podziel się:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

Napisane przez: Marlena

Dodano 0 komentarzy

Zostaw komentarz

Chcesz wyrazić swoją opinię ?
Zostaw odpowiedź!