SZUKAJ
Kulinaria
0

Słodka chwila zapomnienia. Sernik z truskawkami

Sernik z truskawkami to szybkie i eleganckie danie w których kruchy spód tworzą dietetyczne biszkopty. Można użyć jednego gatunku owoców, w naszym przypadku …

Słodka chwila zapomnienia. Sernik z truskawkami

Sernik z truskawkami to szybkie i eleganckie danie w których kruchy spód tworzą dietetyczne biszkopty. Można użyć jednego gatunku owoców, w naszym przypadku będą to truskawki lub owocowej mieszanki.

Składniki:
75 g niskokalorycznego tłuszczu kuchennego
225 g dietetycznych biszkoptów, pokruszonych
125 g chudego sera białego
100 g niskotłuszczowego serka z pojemnika
75 g cukru żelującego
15 g żelatyny w proszku, rozpuszczonej w trzech łyżkach soku pomarańczowego
350 g truskawek bądź innych owoców.

Przygotowanie: 30 minut ( i około 2 godziny na ostygnięcie)
6 porcji

1. Włóż formę do ciasta papierem do pieczenia.
2. Rozpuść tłuszcz i dodaj do niego pokruszone biszkopty. Dobrze wymieszaj i rozprowadź na dnie formy. Schłodź w lodówce przez 15 minut, dopóki nie stwardnieje.
3. Zmiksuj ser, serek i cukier żelujący na gładką masę. Dodaj żelatynę. Rozprowadź grubą warstwę na podstawie z biszkoptów i odstaw do lodówki na 1 godzinę.
4. Ułóż na serniku owoce. Chłodź co najmniej 30 minut przed podaniem.

Podziel się:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

Napisane przez: Marlena