SZUKAJ
Kulinaria
0

3 produkty, które obierasz w niewłaściwy sposób: kulinarne lifehacki

Jedną z największych batalii w kuchni jakie musimy stoczyć podczas przygotowywania posiłków jest obieranie żywności. Jak często łapiesz się na tym, że przez 10minut walczysz z ząbkiem czosnku…

3 produkty, które obierasz w niewłaściwy sposób: kulinarne lifehacki

Jedną z największych batalii w kuchni jakie musimy stoczyć podczas przygotowywania posiłków jest obieranie żywności.  Jak często łapiesz się na tym, że przez 10minut walczysz z ząbkiem czosnku, wręcz próbujesz  go nakłonić, by wyszedł z bulwy? W rezultacie jesteś nawet gotowa wykluczyć czosnek z całej receptury, mimo, że jego obecność odmieniłaby smak przyrządzanej potrawy. Jeśli jeszcze nigdy nie piekłaś czosnku w piekarniku i nie rozsmarowywałaś go na ciepłym pieczywie, natychmiast powinnaś to zmienić.

 

Mamy coś co pomoże rozwiązać Ci owy problem raz na zawsze. Przygotowaliśmy dla Ciebie kilka kulinarnych lifehacków, dzięki temu z łatwością obierzesz niektóre pokarmy. Rzućmy okiem jak to się robi, dobrze?

 

Obieraj banana od dołu, a nie w górę

peelbanana

Źródło: BuzzFeed

 

Jeśli ktoś zarzuci Ci, że obierasz banan wspak nie przejmuj się …Teraz już wiesz, że robisz to właściwie.

 

Obierz czosnek rozbijając go, a  następnie wstrząsając

 

garlic-gif

Źródło: BuzzFeed

 

To jest bardzo proste! Wystarczy rozbić czosnek dłonią, a następnie wrzucić go do garnka z pokrywką.  Potrząśnij  i gotowe! 🙂

 

Obierz jajko ugotowane na twardo,  potrząsając nim w zimnej wodzie

 

 

Koniec obierania jajka palcami. Wykorzystaj do tego shaker, który i tak pewnie zbiera kurz w szafce. Zaskoczona?!

 

 

Podziel się:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

Napisane przez: Marlena

Dodano 0 komentarzy

Zostaw komentarz

Chcesz wyrazić swoją opinię ?
Zostaw odpowiedź!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *