SZUKAJ
Kulinaria
0

Coś na ząb – makaron z mozzarellą

W ciągu tygodnia, gdy jesteśmy po pracy ostatnią rzeczą na jaką mamy ochotę jest gotowanie. Często sięgamy po gotowe rozwiązania by zaoszczędzić na czasie. Nie zapominajmy jednak o konserwantach, którymi z reguły szprycowane są gotowe posiłki…

Coś na ząb – makaron z mozzarellą

W ciągu tygodnia, gdy jesteśmy po pracy ostatnią rzeczą na jaką mamy ochotę jest gotowanie. Często sięgamy po gotowe rozwiązania by zaoszczędzić na czasie. Nie zapominajmy jednak o konserwantach, którymi z reguły szprycowane są gotowe posiłki. Może i zyskamy na czasie, ale z pewnością nie zafundujemy sobie cennych składników odżywczych. Dziś w naszej kuchni prezentujemy Wam szybki i zdrowy pomysł na obiad. Wystarczy Wam do tego zaledwie kilka składników i paczka waszego ulubionego makaronu. Do przygotowania makaronu  z mozzarellą będziecie potrzebować:

Składniki :
suszone pomidory w zalewie z oleju
oliwa z oliwek
tuńczyk w puszcze w sosie własnym
mozzarella
kilka listków bazylii
2 pomidory

Przygotowanie:
Zaczynamy od sparzenia dwóch pomidorów, zanim wsadzicie je do gorącej wody zróbcie lekkie nacięcia w kilu miejscach, to sprawi, ze skórka łatwiej odejdzie. Pomidory kroimy w kostkę, i podsmażamy na oliwie z oliwek. Dodajemy pokrojone suszone pomidory oraz puszkę oraz tuńczyka podzielonego na mniejsze kawałki. Między czasie gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na końcu dodajemy pokrojoną mozzarellą. Gdy się rozpuści. Mieszamy całość z makaronem. Do makaronu dodajemy kilka listków bazylii.

Życzymy smacznego 🙂

Podziel się:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

Napisane przez: Marlena

Dodano 0 komentarzy

Zostaw komentarz

Chcesz wyrazić swoją opinię ?
Zostaw odpowiedź!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *