Japończycy chyba nigdy nie przestaną nas zaskakiwać. Jeśli chodzi o wynalazki i gadżety, zawsze są o krok do przodu. Tym razem wymyślili coś, co może być prawdziwą konkurencją dla uwielbianego przez wszystkich masła czekoladowego. Czekolada w plasterkach to ich najnowszy hit! O co chodzi i z czym to się je? Ujawniamy tajemnicę nowego produktu…
Wszyscy miłośnicy czekolady mogą zacierać na ręce, bowiem na rynku pojawiła się nowa niespodzianka. Czekolada w plasterkach, pakowana w folie trafiła do sprzedaży. Produkt został wyprodukowany przez firmę Bourbon, która specjalizuje się głównie w wyrobach z czekolady. Póki co, czekoladę w plastrach możemy nabyć jedynie w Japonii. Ma ona wiele zastosować, możemy ją jeść z chlebem, tortillą, naleśnikami, bądź dodać do innych wypieków naszej roboty. Na pewno jest dość uniwersalna w zastosowaniu. Na pierwszy rzut oka, bardziej przypomina ona ser niż czekoladę, jednak producenci zapewniają, że cechuje ją o wiele bardziej intensywny smak i kremowa konsystencja, niż w przypadku tradycyjnej czekolady. Ten produkt ma jednak jedną zasadniczą wadę, w opakowaniu znajduje się 5 plasterków o grubości dwóch milimetrów, za które musielibyśmy zapłacić aż 3,2 tys. jenów, co w przeliczeniu na złotówki wynosi ok. 107 zł. Macie ochotę ją wypróbować?
Dodano 0 komentarzy
Zostaw komentarz
Chcesz wyrazić swoją opinię ?
Zostaw odpowiedź!