SZUKAJ
Kulinaria
0

Kolorowo na talerzu – leczo

Leczo to potrawa węgierska Nazywa się tak z względu na ostrości samego dania jakiej nadaje mu papryka. Dla wszystkich wielbicieli ostrych potraw leczo węgierskie to przysmak…

Kolorowo na talerzu – leczo

Leczo to potrawa węgierska Nazywa się  tak z względu na ostrości samego dania jakiej nadaje mu papryka.  Dla  wszystkich wielbicieli ostrych potraw leczo węgierskie to przysmak. My polecamy Wam przepis na klasyczne leczo.

Składniki:
Pryka: czerwona, zielona i żółta,
3 pomidory,
2 duże cukinie,
Cebula,
3 łyżki oliwy z oliwek
Sól
Pieprz
Laska kiełbasy (mogą być kiełbaski śniadaniowe).

Przygotowanie:
Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w piórka, cukinię natomiast w grubszą kostkę. Pomidory sparzyć i o brać ze skórki. Wszystkie warzywa wrzucić do duszenia. Dodać oliwę. Gdy warzywa zmiękną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dołożyć przesmażone w plasterki kiełbaski. Leczo podawać z pieczywem.

Podziel się:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

Napisane przez: Marlena

Dodano 0 komentarzy

Zostaw komentarz

Chcesz wyrazić swoją opinię ?
Zostaw odpowiedź!