Nadszedł najlepszy sezon w roku, zarówno dla restauratorów, jak i wszystkich pasjonatów kulinariów, obfitujący w młode, pachnące warzywa: szparagi, bób, groszek czy rabarbar, ale również pojawiające się pierwsze soczyste owoce: truskawki, czereśnie, maliny. Lato to także czas na aromatyczne, świeże zioła, które nierzadko stanowią o charakterze dania – mówi Mariusz Kozak, szef kuchni wrocławskiej restauracji Food Art Gallery, biorącej również udział w festiwalu. – Goście odwiedzający naszą restaurację podczas Culinary Fest będą mogli skosztować consomme z pomidorów malinowych oraz glazurowanej w miodzie piersi kaczki Barbarie.
Poza festiwalem, w letniej karcie dań Food Art Gallery można znaleźć również wiele innych propozycji. W upalne dni idealnie sprawdzi się chłodnik z arbuza z mozzarellą i miętą, mus jogurtowy z biszkoptem z pistacji, truskawkami, białą czekoladą i sorbetem truskawkowym czy orzeźwiające parfait cytrynowe z granitą tymiankową. Oczywiście w menu nie mogło również zabraknąć domowych lodów i sorbetów. Restauracja otrzymała certyfikat programu MENU BEZ GLUTENU, dlatego też większość dań i deserów w karcie jest dostępne również w wersji bezglutenowej.
Dodano 0 komentarzy
Zostaw komentarz
Chcesz wyrazić swoją opinię ?
Zostaw odpowiedź!