SZUKAJ
Kulinaria
0

Lekka i pożywana zupa – krem z dyni

Jesienny dzień łatwo umilić sobie miską gorącej dyniowej zupy. W naszej kuchni już przygotowywaliśmy ją nie raz. Tym razem wersja dla dbających o linię, szukających pożywnego i zdrowego posiłku…

Lekka i pożywana zupa – krem z dyni

Jesienny dzień łatwo umilić sobie miską gorącej dyniowej zupy. W naszej kuchni już przygotowywaliśmy ją nie raz. Tym razem wersja dla dbających o linię, szukających pożywnego i zdrowego posiłku. Zapach niesamowity więc warto zakasać rękawy i zabrać się do gotowania.

Składniki:
1 dynia średniej wielkości
2 małe marchewki
10 g selera
1 mała pietruszka
suszona bazylia
1250 mln wody
sól
pieprz
curry
cebula
słodka papryka

Przygotowanie:

Najwięcej problemu może sprawić wam obranie i pokrojenie dyni, więc od niej należy zacząć. Natnijmy ją w miejscu, które jest jak najbliżej środka i usuńmy dokładnie miąższ za pomocą łyżki. Następnie podzielmy ją na mniejsze kawałki i obierzmy obieraczką. Między czasie nastawmy wodę do gotowania. Gdy się zagotuje dodajmy do niej pokrojoną marchewkę, pietruszkę i seler. Warzywa gotujmy przez 20 minut. Następnie dorzućmy do niej pokrojoną dynię i cebulę. Całość gotujemy na małym ogniu przez 15 minut.

Gdy dynia będzie miękka ściągamy zupę z palnika i blendujemy do uzyskania jednolitego kremu. Przyprawiamy zupę do smaku. Na samym końcu poskupujemy serem.
Życzymy smacznego 🙂

Podziel się:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

Napisane przez: Marlena

Dodano 0 komentarzy

Zostaw komentarz

Chcesz wyrazić swoją opinię ?
Zostaw odpowiedź!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *