SZUKAJ
Kulinaria
0

Placuszki bananowe bez dodatku tłuszczu

Chyba nie ma na świecie osoby, która nie lubiłaby bananów. Są one nie tylko smaczne, ale i stanowią cenne źródło węglowodanów, witaminy A, potasu, żelaza, fosforu i naturalnych cukrów.

Placuszki bananowe bez dodatku tłuszczu

Chyba nie ma na  świecie osoby, która nie lubiłaby bananów. Są one nie tylko smaczne, ale i stanowią cenne źródło węglowodanów, witaminy A, potasu, żelaza, fosforu i naturalnych cukrów. Banany są bogate w witaminy i składniki mineralne, które są dla organizmu naturalnym źródłem energii.

Dwa banany zapewnią ci dawkę energii wystarczającą do tego, żeby przepracować 2,5 godziny! Nawet wówczas, gdy jesteś wyczerpany lub przemęczony, banan natychmiast postawi cię na nogi. Energia dostarczana przez banany napędza organizm na dłużej, niż kofeina, czy słodka przekąska. Jeśli cierpicie z powodu braku potasu również warto sięgnąć po banana. Dziś przedstawimy Wam banany w wersji na ciepło. Placuszki bananowe będą idealną propozycją na śniadanie, dodadzą nam energii i uzupełnią nasz organizm w cenne minerały. A co najważniejsze ich przygotowanie jest banalnie proste.

Składniki:
2 banany
1 jako

Przygotowanie:
Przygotowanie placuszków jest tak samo proste jak ich skład. Wystarczy rozgnieść dojrzałego banan widelcem i wlać do niego jedno jajko. Razem wszystko wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni. Jeśli możecie sobie pozwolić na smażenie bez tłuszczu będzie idealnie, jeśli nie postawcie na olej kokosowy.
Placuszki możecie podawać z owocami jogurtem bądź zjeść je w wersji prosto z patelni.
Życzymy smacznych i zdrowych poranków 🙂

Podziel się:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

Napisane przez: Marlena

Dodano 0 komentarzy

Zostaw komentarz

Chcesz wyrazić swoją opinię ?
Zostaw odpowiedź!