Kobiety w ciąży powinny zwracać większą uwagę na to, co znajduje się w ich codziennym jadłospisie. Mądrze dobrana dieta to również klucz do zdrowo przebiegającej ciąży.
Wybierz płatki zbożowe lub musli z orzechami i suszonymi owocami z półtłustym mlekiem i świeżym owocem. Do picia sok owocowy. W weekend jajko lub jajecznica z plasterkiem chudego boczku z rusztu i pełnoziarnistym tostem.
Świeże owoce (źródło beta – karotenu), koktajl morelowy
Kromka chleba pełnoziarnistego z tłustą rybą , zielona sałata i orzeszki piniowe lub ziarna słonecznika.
Makaron, ryż ziemniaki z dodatkiem pomarańczowych i czerwonych warzyw, np. marchewki i papryki. Do tego mała porcja chudego mięsa lub owoców morza, bądź szaszłyk z przegrzebków i boczku.
Na deser: tarta
Orzechy brazylijskie lub chudy jogurt posypany orzechami albo kawałkiem żółtego sera.
Dodano 0 komentarzy
Zostaw komentarz
Chcesz wyrazić swoją opinię ?
Zostaw odpowiedź!