Dziś prezentujemy sok z trzech pysznych składników – marchwi, gruszek i malin. Nie dość, że doskonale działa na skórę, jest zastrzykiem energii, wymiata wolne rodniki, to jeszcze znakomicie prezentuje się w szklance. Czy od soku można chcieć więcej?
Najcenniejszym składnikiem w marchwi jest niewątpliwie beta – karoten. To roślina postać witaminy A.
M
archewka dobra dla palaczy
Składniki
400 g młodej marchwi (5 średnich ) sztuk, 350 g gruszek (2 średnie sztuki), 250 g świeżych malin, sok z połowy cytryny.
Przygotowanie:
Marchew umyć, obrać i wycisnąć w sokowirówce. Gruszki umyć, wydrążyć gniazda nasienne ( nie obierać ) i wycisnąć sok. Maliny przebrać, umyć i zmiksować na jednolity mus. Cytrynę umyć, sparzyć wrzątkiem i wycisnąć do szklanki. Wszystkie składniki połączyć. Sok schłodzić w lodówce i podawać w wysokich szklankach ze słomką.
Dodano 0 komentarzy
Zostaw komentarz
Chcesz wyrazić swoją opinię ?
Zostaw odpowiedź!