Składniki:
2 filety z piersi kurczaka
Sos sojowy
1 Chińska mieszanka warzywna
Makaron chiński
Chińska przyprawa
2 pieczarki
Oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Przygotowanie naszej chińskiej zupy rozpoczynamy od oczyszczenia i pokrojenia mięsa. Gdy będzie gotowe robimy szybką marynatę z sosu sojowego i chińskiej przyprawy. Mięso mieszamy z jedną łyżeczką chińskiej przyprawy i 1 łyżeczką sosu sojowego. Jeśli mamy więcej czasu kurczaka odstawiamy na 1 lub 2 godziny. Podsmażmy go w garnku na oliwie z oliwek. Następnie po usmażeniu całość zalewamy wodą, mieszamy i gotujemy wodę do wrzenia. Dodajemy mieszankę warzywną, pieczarki i gotujemy przez 10 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i chińską przyprawą. Gdy warzywa będą już miękkie odstawimy zupę na 10 minut, do przegryzienia się smaków. Po tym czasie powtórnie gotujemy zupę. Miedzy czasie przygotujemy makaron zgodnie z opisem na opakowaniu. Gdy będzie gotowy, nakładamy go do miseczek i całość zalewamy gorącą zupą.
Dodano 0 komentarzy
Zostaw komentarz
Chcesz wyrazić swoją opinię ?
Zostaw odpowiedź!