SZUKAJ
Kulinaria
0

Pyszna zupa chińska z kurczakiem i makaronem

Jeśli jesteście fanami azjatyckiej kuchni i lubicie zaglądać to pobliskiego „chińczyka” to nasza zupa w z pewnością przypadnie Wam do gustu. Jest łatwa w przygotowaniu, szybka i przede wszystkim pyszna..

Pyszna zupa chińska z kurczakiem i makaronem

Jeśli jesteście fanami azjatyckiej kuchni i lubicie zaglądać to pobliskiego „chińczyka” to nasza zupa w z pewnością przypadnie Wam do gustu. Jest łatwa w przygotowaniu, szybka i przede wszystkim pyszna. Wyrazisty smak i zapach sprawią, że od dziś zamiast zamawiać danie na wynos sami zabierzecie się za gotowanie.

 

 

Składniki:
2 filety z piersi kurczaka
Sos sojowy
1 Chińska mieszanka warzywna
Makaron chiński
Chińska przyprawa
2 pieczarki
Oliwa z oliwek

Przygotowanie:
Przygotowanie naszej chińskiej zupy rozpoczynamy od oczyszczenia i pokrojenia mięsa. Gdy będzie gotowe robimy szybką marynatę z sosu sojowego i chińskiej przyprawy. Mięso mieszamy z jedną łyżeczką chińskiej przyprawy i 1 łyżeczką sosu sojowego. Jeśli mamy więcej czasu kurczaka  odstawiamy na 1 lub 2 godziny. Podsmażmy go w garnku na oliwie z oliwek. Następnie po usmażeniu całość zalewamy wodą, mieszamy i gotujemy wodę do wrzenia. Dodajemy mieszankę warzywną,  pieczarki i   gotujemy przez 10 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i chińską przyprawą. Gdy warzywa będą już miękkie odstawimy zupę na 10 minut, do przegryzienia  się smaków. Po tym czasie powtórnie gotujemy zupę. Miedzy czasie przygotujemy makaron zgodnie z opisem na opakowaniu. Gdy będzie gotowy, nakładamy go do miseczek i całość zalewamy gorącą zupą.

Podziel się:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

Napisane przez: Marlena

Dodano 0 komentarzy

Zostaw komentarz

Chcesz wyrazić swoją opinię ?
Zostaw odpowiedź!