SZUKAJ
Kulinaria
0

Sałatka z grillowanym kurczakiem

W poprzednim artykule pisaliśmy Wam o korzyściach płynących z uwzględnienia sałaty w swoim jadłospisie. Teraz proponujemy Wam przepis na sałatkę z grillowanym kurczakiem z…

Sałatka z grillowanym kurczakiem

W poprzednim artykule pisaliśmy Wam o korzyściach płynących z uwzględnienia sałaty w swoim jadłospisie. Teraz proponujemy Wam przepis – sałatka z grillowanym kurczakiem z wykorzystaniem sałaty lodowej i roszponki warzywnej. Przygotowanie takiego posiłku nie jest pracochłonne, a na pewno będzie stanowiło cenne źródło witamin i minerałów.

To jej przygotowania będziecie potrzebować:

400 g mięsa z piersi z kurczaka,
100 g fasolki szparagowej,
główka sałaty lodowej,
garść roszponki warzywnej,
1 brzoskwinia,
1 cebula,
2 pomidory,
5 łyżek sosu winegret,
pieprz,
majeranek,
bazylia,
sól.

Pierś z kurczaka kroimy w plastry i przyrządzamy na grillu. Sałatę lodową myjemy, suszymy i rozrywamy na drobne kawałki. Myjemy również roszponkę warzywną. Obieramy cebulę i kroimy w piórka. Po umyciu brzoskwini i pomidora kroimy je w ósemki. Fasolkę szparagową gotujemy w lekko osolonej i posłodzonej wodzie. Na liście sałaty lodowej i roszponki wykładamy przygotowanego kurczaka i fasolkę szparagową. Dodajemy pomidora, brzoskwinię i cebulę. Całość polewamy sosem winegret.

Sałatka z grillowanym kurczakiem jest już gotowa do podania. Doprawiamy ją ziołami i przyprawami do smaku.

Życzymy smacznego 🙂

Jeśli chcecie się dowiedzieć więcej o sałacie lodowej i roszponce warzywnej, koniecznie kliknijcie tutaj!

Podziel się:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

Napisane przez: Marlena

Dodano 0 komentarzy

Zostaw komentarz

Chcesz wyrazić swoją opinię ?
Zostaw odpowiedź!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *