Sok jagodowo – gruszkowo- jabłkowy to skarbnica beta – karotenu – aktywnej formy witaminy A. W organizmie zostaje on przekształcony do witaminy A, która jest doskonałym przeciwutleniaczem …
Sok jagodowo – gruszkowo- jabłkowy to skarbnica beta – karotenu – aktywnej formy witaminy A. W organizmie zostaje on przekształcony do witaminy A, która jest doskonałym przeciwutleniaczem i niezwykle skutecznie niszczy wolne rodniki. Chroni ona narząd wzroku, zapobiega kurzej ślepocie i poprawia widzenie. Ponadto witamina A dba o dobrą kondycję naszej skóry.
Sok jagodowo – gruszkowo- malinowy
Składniki:
500 g świeżych jagód
3 gruszki
1 jabłko
Kilka listków świeżej mięty
Przygotowanie: Jagody należy dokładnie umyć na sicie i odsączyć. Zmiksować w blenderze na jednolita masę. Gruszki i jabłka umyć, nie obierać i wycisnąć sok przez sokowirówkę. W naczyniu połączyć mus jagodowy i sok gruszkowo – jabłkowy. Schłodzić w lodówce i udekorować listkiem mięty.
Dodano 0 komentarzy
Zostaw komentarz
Chcesz wyrazić swoją opinię ?
Zostaw odpowiedź!