SZUKAJ
Kulinaria
0

Sok na lepszy wzrok

Sok jagodowo – gruszkowo- jabłkowy to skarbnica beta – karotenu – aktywnej formy witaminy A. W organizmie zostaje on przekształcony do witaminy A, która jest doskonałym przeciwutleniaczem …

Sok na lepszy wzrok

Sok jagodowo – gruszkowo- jabłkowy to skarbnica beta – karotenu – aktywnej formy witaminy A. W organizmie zostaje on przekształcony do witaminy A, która jest doskonałym przeciwutleniaczem i niezwykle skutecznie niszczy wolne rodniki.  Chroni ona narząd wzroku, zapobiega kurzej ślepocie i poprawia widzenie. Ponadto witamina A dba o dobrą kondycję naszej skóry.

Sok jagodowo – gruszkowo- malinowy

Składniki:
500 g świeżych jagód
3 gruszki
1 jabłko
Kilka listków świeżej mięty

Przygotowanie: Jagody należy dokładnie umyć na sicie i odsączyć. Zmiksować w blenderze na jednolita masę. Gruszki i  jabłka umyć, nie obierać i wycisnąć sok przez sokowirówkę. W naczyniu połączyć mus jagodowy i sok gruszkowo – jabłkowy. Schłodzić w lodówce i udekorować listkiem mięty.

Podziel się:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • rss
  • pinterest
  • mail

Napisane przez: Marlena

Dodano 0 komentarzy

Zostaw komentarz

Chcesz wyrazić swoją opinię ?
Zostaw odpowiedź!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *