Wielkanoc już za pasem, najwyższy czas poszukać kulinarnych inspiracji. Jedno jest pewne, na każdym wielkanocnym stole nie może zabraknąć jajek. Nasza propozycja to jajka faszerowane serkiem twarogowym. Świąteczne kurczaczki wyglądają przesłodko. Zadowolą zarówno młodsze jak i dorosłe podniebienia. Zobaczcie jak je przygotować.
Składniki farszu:
• 2 opakowania śmietankowego serka twarogowego Cremetta w kubeczku 100 g
• 4 jajka
• łyżka majonezu
• sól
• pieprz
• do dekoracji : marchewka oraz pieprz w ziarenkach.
Sposób przygotowania:
Jajka ugotuj na twardo. Obierz je ze skorupki i utnij górę na 1/3 wysokości. Następnie wyciągnij żółtka i przełóż je do miseczki. Dodaj serek i majonez. Dopraw solą oraz pieprzem. Dokładnie połącz ze sobą składniki uzyskując jednolitą masę. Każde jajko nafaszeruj pastą. Odciętą górę jajka połóż na pastę. Wciśnij delikatnie po 2 ziarenka pieprzu jako oczy.
Z marchewki wytnij trójkąciki i włóż je do pasty tak, aby tworzyły dzióbek oraz pod jajko jako łapki . Smacznego! 🙂
Dodano 0 komentarzy
Zostaw komentarz
Chcesz wyrazić swoją opinię ?
Zostaw odpowiedź!